Gazoductul Turkish Stream, inaugurat pe 8 ianuarie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Gazoductul Turkish Stream, inaugurat pe 8 ianuarie
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au inaugurat miercuri, 8 ianuarie, în mod oficial, gazoductul TurkStream, care va alimenta anual Turcia şi Europa cu o cantitate de peste 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti via Marea Neagră, transmite AFP. Cu prilejul unei ceremonii organizate la Istanbul, Recep Erdogan a calificat inaugurarea conductei TurkStream drept „un eveniment istoric pentru relaţiile turco-ruse şi harta energetică regională”. Parteneriatul dintre Rusia şi Turcia se consolidează în toate domeniile în pofida eforturilor celor care se opun, a declarat la rândul său Vladimir Putin, citat de Agerpres.

Miercuri, 8 ianuarie, se inaugurează gazoductul Turkish Stream. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, participă la ceremonia de inaugurare și va avea o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Gazoductul Turkish Stream reprezintă două conducte, cu o lungime totală de circa 1100 kilometri. Capacitatea lor cumulată este de 31,5 miliarde metri cubi de gaze pe an. Una va furniza gaze naturale consumatorilor din Turcia, a doua va alimenta țările din sudul și sud-estul Europei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.