Atenționare! Transelectrica a notificat Complexul Energetic Hunedoara cu revocarea ca Parte Responsabilă cu Echilibrarea începând cu data de 17 martie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Atenționare! Transelectrica a notificat Complexul Energetic Hunedoara cu revocarea ca Parte Responsabilă cu Echilibrarea începând cu data de 17 martie

Transelectrica atenționează cu privire la posibilitatea revocării Parte Responsabilă cu Echilibrarea Complexul Energetic Hunedoara.

Potrivit unui anunț,  socieatea CE Hunedoara a fost notificată cu revocarea ca PRE începând cu data de 17.03.2021, în conformitate cu prevederile Regulamentului de calcul si de decontare a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea – pret unic de dezechilibru si pentru modificarea unor ordine ale presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energie aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 213 din 25 noiembrie 2020, publicat in Monitorul Oficial nr. 1201 din 9 decembrie 2020.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat – luna trecută – că se discută cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a continua planul de restructurare al CE Hunedoara, care este o necesitate pentru salvarea societății.

Totodată, prin OUG nr. 200/18.11.2020 pentru modificarea OUG nr. 60/2019, au fost demarate deja discuțiile dintre experți de la ministerul Energiei cu cei de la Consiliul Concurenței, de la Fondul de Mediu, de la ANAF pentru a face reorganizarea CEH, pentru a repune CEH în circuitul economic. Prin Fondul de Modernizare, vom putea face trecerea graduală, de la producția pe cărbune la energie curată. Nu vom lăsa pe nimeni în urmă, pentru că nu ne dorim ca oamenii de acolo să rămână fără surse de venit,  a precizat Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *