Ați investi banii personali într-o afacere legată de hidrogen? Ce răspund șefii marilor companii din sectorul energetic

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ați investi banii personali într-o afacere legată de hidrogen? Ce răspund șefii marilor companii din sectorul energetic

Ați investi banii personali într-o afacere legată de hidrogen?, a fost întrebarea adresată de Sorin Elisei, Director Deloitte Romania, în calitate de moderator la 9th ROMANIAN ENERGY DAY, eveniment organizat de Centrul Român al Energiei, reprezentanților celor mai importante companii din sectorul energetic. Întrebarea vine în contextul în care Uniunea Europeană mizează pe hidrogen.

Ondřej Šafář, Country Manager, CEZ Romania spune că, în acest moment, nu și-ar paria banii personali. Există potențial, nu văd să existe scheme de suport atractive din punct de vedere economic, a precizat acesta.

Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager, Enel Romania și Președinte RWEA are aceeași părere ca Ondřej Šafář. „Hidrogenul din câte s-a spus, public, necesită foarte multe investiții și mai multe soluții. O combinație de generare cu stocare care fac parte din marele pariu,inclusiv probleme de flexibilitate ce trebuie rezolvate. În alte țări sunt proiecte pe bază de hidrogen. Constituie însă o pierdere de bani dacă nu sunt și stimulente. Combinația cu Hidrogenul verde o cercetăm în mai multre zone. Avem nevoie de investiții. Însă, ca investitor privat am nevoie de scheme de sprijin. Este nevoie de capacități de stocare, de interconecatre etc. Nu toate soluțiile sunt facile…”.

Adrian Goicea, Președintele CS Transelectrica crede în capacitatea hidrogenului de a face nenumărate lucruri. Prima oară când am investit în IBM nu ne gândeam la valoarea care o va avea compania, a spus acesta.

Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului CE Oltenia: „I-aș investi, dar nu pe toți. Pariez ca va mai fi ceva pe lângă hidrogen. Daca vrem să facem parte din fluxul care împinge lucrurile spre viitor, trebuie să îmbrățisăm riscul într-o modalitate echilibrată bine”.

Varinia Radu – Șerban, CMS Cameron McKenna, a răspuns:”Mi-aș investi banii mei privați cu condiția să fie o investiție bună.  Hidrogenul poate va capta atenția Guvernului care să ofere contractele de diferență sau alte scheme de sprijin. Sunt optimistă”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *