Au rămas trei consorţii chineze în cursa pentru Tarnița- Lăpuștești

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Au rămas trei consorţii chineze în cursa pentru Tarnița- Lăpuștești

Din cinci au rămas trei consorţii chineze în cursa pentru proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti. Etapa de precalificare s-a încheiat pe 10 august. Compania Hidro Tarnița, administratorul proiectului, a anunțat lista investitorilor precalificați, fiind vorba despre trei consorţii de firme: China Huadian Engineering/Guizhou Wujiang Hydropower Development, Huaneng Lancang River Hydropower/Hydrolancang International Energy și Gezhouba Group Company Limited/Wu Lingpower Corporation Limited.

Urmează etapa de negociere a ofertelor preliminare și neangajante. Investitorii precalificați vor fi invitați la rundele de negocieri preliminare și neangajante, pe baza ofertelor depuse de aceștia.

Hidocentrala de la Tarniţa, proiect de un miliard de euro, va avea o capacitate instalată de 1.000 MW şi va fi realizată în sistem de parteneriat public-privat, cu finanţare din partea investitorului care urmează să-şi recupereze investiţia din vânzarea energiei electrice pe piaţă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *