Audieri peste noapte la Parlament pentru postul de Vicepreședinte ANRE, vacant după demisia lui Soreață

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Audieri peste noapte la Parlament pentru postul de Vicepreședinte ANRE, vacant după demisia lui Soreață

Parlamentarii vor alege, cel mai probabil mâine, 26 iunie, un Vicepreședinte la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Prea multe informații despre candidații înscriși nu se cunosc, de data aceasta procesul nefiind unul transparent. Nu a fost publicată o listă cu candidații înscriși, așa cum s-a procedat cu alte ocazii.

Singurul anunț afișat pe site-ul Camerei Deputaților este următorul: “Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, în şedinţa comună din data de 24 iunie 2019, ca pentru ocuparea postului vacant de vicepreşedinte la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, propunerile nominale să fie depuse până la data de 25 iunie 2019.Conform prevederilor Legii nr. 160/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, propunerile nominale vor fi depuse la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, respectiv Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului şi Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale a Senatului, nominalizarea urmând să se facă la propunerea comună a acestora”.

Surse parlamentare spun că sunt înscriși 2 candidați pentru audierile care vor avea loc mâine, 26 iunie, pentru funcția de Vicepreședinte ANRE, pe locul vacant lăsat de Henorel Soreață, care a demisionat în această primăvară. Este vorba despre Marian Neacşu și Gabriela Moroianu. Membru PRO România, Marian Neacșu a fost consilier la Cabinetul preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriță. Jurnalistă cu o vastă experiență în domeniul energetic (peste 20 de ani), Gabriela Moroianu este directorul general  al publicației de specialiatate Focus Energetic.

Surse din piaţa de energie, citate de financialintelligence.ro,  susţin că Marian Neacşu, susținut politic, ar fi incompatibil cu funcţia de vicepreşedinte ANRE, pentru că nu are experienţa necesară şi, în plus, are şi o condamnare cu suspendare.

Vicepreşedintele demisionar al ANRE, Henorel Soreaţă, s-a răzgândit și a depus o cerere în Parlament de retragere a demisiei, care însă nu a fost acceptată. Soreață rămâne director general în cadrul ANRE, potrivit unor surse autorizate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *