Austeritate la Oil Terminal. Ca să reducă cheltuielile, conducerea a decis să suspende 10 zile plata integrală a salariilor angajaților și să nu acorde prima de Ziua Petrolistului

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Austeritate la Oil Terminal. Ca să reducă cheltuielile, conducerea a decis să suspende 10 zile plata integrală a salariilor angajaților și să nu acorde prima de Ziua Petrolistului

După ce s-au raportat pierderi pentru primul semestru, la Oil Terminal se iau măsuri radicale de reducere a cheltuielilor ce-i afectează pe angajați. Conducerea în acord cu sindicatul a decis suspendarea plății integrale a salariilor pentru zece zile începând cu data de 20 august și să nu se mai acorde primă de Ziua Petrolistului.

Societatea Oil Terminal informează, printr-un  raport transmis BVB, asupra măsurilor de reducere a cheltuielilor, respectiv suspendarea contractelor individuale de muncă ale salariaților pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, începând cu data de 20 august 2018. Cei 950 de angajați vor beneficia de o indemnizaţie de 75% din salariul de încadrare, se precizează în informarea companiei.

Totodată, conducerea Oil Terminal împreună cu reprezentanţii sindicatului au decis, de comun acord, ca în acest an să nu acorde prima de Ziua Petrolistului,ce se sărbătorește pe 8 septembrie, se specifică în același raport transmis BVB.

Oil Terminal a raportat pentru primul semestru din acest an o pierdere de 1 milioane lei. În perioada similiară a anului trecut, compania înregistra un  profit de 11 milioane lei. În primele 6 luni, programul fizic planificat a înregistrat o scădere cu 10,9%, ceea ce a condus la diminuarea cifrei de afaceri cu 11,3% față de primele 6 luni ale anului trecut. Această situație s-a datorat nerealizării de către clienți a prognozei cantitative communicate pentru semestrul I, urmare a reducerii cererii pe piața internă, cât și variației cotațiilor internaționale, ceea ce a influențat exportul și importul de produse petroliere și petrochimice prin terminalul petrolier, explică conducerea în raportul semestrial.

În trimestrul I al anului în curs, Oil Terminal din Constanţa a înregistrat o scădere dramatică a profitului. Potrivit datelor societății, profitul a fost de 17.000 lei în T1, de 400 de ori mai mic ( respectiv 99,8%) ca cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Principalul acționar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deține 59,62% din capitalul social.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *