Avertisment Consiliul Concurenței pentru companii: Nu vă folosiți de această situație de criză!

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Avertisment Consiliul Concurenței pentru companii: Nu vă folosiți de această situație de criză!
  • Companiile pot adopta unele măsuri ce pot fi justificate de prevenirea răspândirii coronavirusului

Consiliul Concurenței anunță că “urmărește foarte atent comportamentul companiilor și atrage atenția de a nu se folosi de această situație de criză pentru a crește prețurile fără o justificare obiectivă, a face schimb de informații sensibile (prețurile practicate, politica comercială etc), a exclude concurenți de pe piață a abuza de poziția dominant, a face înțelegeri anticoncurențiale (în vederea eliminării comercializării unui anumit produs/serviciu, fixare prețuri, de împărțire a clienților și teritoriilor)”.

În contextul actual, din punct de vedere al legii concurenței, companiile pot adopta unele măsuri ce pot fi justificate de prevenirea răspândirii coronavirusului, dar în același timp, acestea nu trebuie să conducă la restrângeri grave ale concurenței, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenței.

Ca urmare, tinând cont de recomandările Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în vederea reducerii aglomerării în spații comerciale, companiile pot lua măsuri pentru reducerea programului de funcționare. În același timp, administratorii platformelor de comert pot impune măsuri pentru limitarea creșterilor nejustificate ale prețurilor pentru produsele și serviciile de bază.

Companiile pot contacta Autoritatea de Concurență la adresa presedinte@consiliulconcurenței.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *