Avertizor de integritate la Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Avertizor de integritate la Ministerul Energiei

Ministrul  Victor Grigorescu, a anunțat că din această dimineață Avertizorul de integritate a devenit funcțional la Ministerul Energiei. ”Este un proiect la care m-am gândit încă din primele zile la Ministerul Energiei pentru că un astfel instrument ne va ajuta să creștem nivelul de integritate atât la nivelul Ministerului cât și a companiilor sub autoritate. Vă îndemn să îl folosiți atunci când aveți nevoie și să vă documentați asupra legislației care îl reglementează. Există situații în care angajați din interiorul sistemului dețin informații despre fapte de corupție, dar ezită să le dezvăluie de teama unor consecințe negative pe care le-ar putea atrage asupra sa”, a afirmat ministrul Grigorescu pe pagina sa de Facebook.

safe_image

Foto: sursă Ministerul Energiei

Ministerul Energiei a lansat miercuri, 10 februarie, secțiunea online „Avertizor de integritate”. Disponibilă pe pagina web a instituției, secțiunea este adresată angajaților din cadrul ministerului și din cadrul companiilor aflate sub autoritatea sa. Ministerul Energiei dorește astfel să crească gradul de implicare a angajaților în ceea ce privește integritatea instituției și a companiilor aflate sub autoritatea sa și îi îndeamnă pe cei care dețin informații despre fapte de corupție să utilizeze cu încredere instrumentul „Avertizor de integritate” pus la dispoziție pe site-ul ministerului, se precizează într-un comunicat al instituției.

 Sesizările vor fi preluate și verificate de organismele abilitate din cadrul Ministerului Energiei. Totodată, se va asigura confidențialitatea tuturor comunicărilor care vor fi făcute cu ajutorul „Avertizorului de integritate”.

Cadrul legal de siguranță pentru funționarul public sau personalul contractual care dezvăluie fapte de corupție din interiorul structurii sau companiei în care este angajat este asigurat de Legea 571/2004, legea avertizoului de integritate. Pe site-ul ministerului,  sunt publicate informații despre  avertizorul de integritate și cum se utilizează acest instrument.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *