Avocații de la Țuca Zbârcea&Asociații deblochează un contract de 290 milioane lei privind achiziția a 100 de autobuze electrice în București

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Avocații de la Țuca Zbârcea&Asociații deblochează un contract de 290 milioane lei privind achiziția a 100 de autobuze electrice în București

BMC Truck & Bus, societatea care deține o fabrică la Ciorogârla, în județul Ilfov, a semnat cu Primăria Municipiului București contractul de achiziție a 100 de autobuze electrice și infrastructura de încărcare aferentă.

Contractul a fost semnat vineri, 23 iunie a.c., la un an după lansarea anunțului de participare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și după ce procedura de achiziții parcursese două etape de contestații.

Avocații de la Țuca Zbârcea & Asociații au reușit deblocarea contrcatului de 290 milioane lei privind achiziția a 100 de autobuze electrice în municipiul București.

Inițial, municipiul București desemnase drept câștigătoare societatea turcă Karsan Otomotiv Sanayi ve. Tikaret A.Ș., însă BMC Truck & Bus a câștigat contestația împotriva rezultatului procedurii și a descalificat competitorul Karsan. A doua contestație a fost formulată de către Karsan, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins această contestație.

În consecință, Municipiul București și BMC Truck & Bus au semnat contractul în valoare de 290 milioane lei (fără TVA), care prevede livrarea celor 100 de autobuze în termen de 10 luni de la semnare.

BMC Truck & Bus a fost asistată în contestațiile inițiate în procedură de către Țuca Zbârcea & Asociații, respectiv de o echipă de avocați din care au făcut parte și Ionuț Șerban, avocat asociat, și Cristian Neagu, avocat colaborator senior. Aceiași avocați au reprezentat cu succes BMC Truck & Bus în mai multe proceduri de achiziții inițiate de Ministerul Dezvoltării (pentru achiziția a 150 de autobuze electrice) sau mai multe municipalități.   

De asemenea, echipa asistase anterior societatea Astra Vagoane Arad în contestația împotriva rezultatului procedurii de atribuire a 100 de tramvaie cu o lungime de 36 metri, contract semnat cu Primăria București în luna mai 2021 și aflat în prezent în derulare.

Echipa de litigii și arbitraje a Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaționale – Chambers & Partners, Legal 500 și Global Arbitration Review (GAR), care plasează Țuca Zbârcea & Asociații în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluționarea diferendelor.

De asemenea, echipei de litigii și arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii și Arbitraje”, una dintre cele mai prestigioase distincții conferite de Benchmark Litigation Europe (publicație a Euromoney Legal Media Group).

###


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *