Axpo va dezvolta două parcuri eoliene în România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Axpo va dezvolta două parcuri eoliene în România

Axpo a anunțat astăzi că va dezvolta două parcuri eoliene în România, cu un total combinat de 38 de turbine și o capacitate totală instalată de 250 MW, potrivit unui comunicat transmis InvesTenergy de către producătorul elvețian de energie din surse regenerabile.

Axpo continuă astfel să aducă o contribuție substantial la extinderea producției de energie ecologică în Europa și în Elveția, unde este cel mai mare producător de energie regenerabilă.

Construcția este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2023, având locatii la aproximativ 100 km nord-est si 200 km est de Bucuresti. Axpo va lucra îndeaproape cu partenerul local Aquarius

Proiectul Axpo în România va crea, de asemenea, locuri de muncă în întregul ansamblu lanțul valoric al dezvoltării proiectelor, de la achiziția de terenuri până la punerea în funcțiune a fabricii și managementul operațiunii.

Axpo, prin subsidiara sa Volkswind, a dezvoltat peste 80 de parcuri eoliene în Germania și Franța cu o capacitate instalată de peste 1.350 MW. În Franța, Axpo este deja una dintre companiile lider în dezvoltarea și construcția energiei eoliene plantelor.

Pe lângă implicarea sa în construcția de instalații și producția de energie, Axpo este, de asemenea, un lider de marketing paneuropean de energii regenerabile.  Prin utilizarea acordurilor de pionierat pe termen lung de cumpărare a energiei electrice (PPA), Axpo are a putut asigura o creștere largă și durabilă a energiilor regenerabile, susținând numeroși clienți corporativi pe aproximativ 40 de piețe pentru a obține emisii de CO2 mai mici.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.