Badea: La Hidroelectrica s-a bătut orice record. Profit de peste 2 miliarde lei în 2018

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Badea: La Hidroelectrica s-a bătut orice record. Profit de peste 2 miliarde lei în 2018

“Hidroelectrica a finalizat planul de afaceri pe următorii 5 ani. Am stabilit un volum de investiții de 5,56 miliarde lei pentru perioada menționată. Am inclus investiţii noi, retehnologizări/modernizări, mentenanţă cu capitalizare şi achiziţie de participaţii, extinderea portofoliului Hidroelectrica şi diversificarea tipurilor de surse pe care le utilizăm”, a anunțat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, la Conferința Focus Energetic cu tema “Provocările iernii 2018 – 2019 pentru Sistemul Energetic Naţional”.

Cel mai mare producător de energie din România va încheia anul 2018 cu un profit brut de peste 2 miliarde lei, potrivit estimărilor conducerii companiei. „S-a bătut orice record. Pe primele nouă luni, am înregistrat venituri de 3,2 miliarde lei, cât în tot anul 2017, iar profitul brut a fost de 1,98 miliarde lei, în contextul în care în tot anul trecut am avut 1,6 miliarde de lei. Ceea ce ne-am propus la începutul acestui an, să depăşim profitul de 2 miliarde lei în 2018, vom reuşi în ciuda prog­nozelor meteo sumbre pe care le avem pentru sfârşitul acestui an. Cu acest prilej arătăm că Hidroelectrica nu şi-a atins încă potenţialul pe care îl are, indiferent de situaţia climatologică”, a precizat Badea.

Totodată, s-a depășit și producția de anul trecut, iar rezerva în lacuri este la sfârșitul lunii octombrie la 70% față de 57% cât se înregistra în aceeași perioadă a anului trecut.

Președintele Directoratului Hidroelectrica a semnalat că birocrația este marea problemă în realizarea investițiilor. “Ne luptăm în fiecare zi cu o birocraţie excesivă la nivelul autorităţilor, pe tot ce înseamnă aviz sau autorizaţie. Anul trecut am finalizat centrala de la Bretea. Luna aceasta vom finaliza două modernizări, la Bereşti şi la Călimăneşti. Programul general de modernizări/retehnologizări a mers mai bine pentru că am avut nevoie de mult mai puţine avize de la autorităţile statului. Dacă nu rezolvăm birocraţia, atât planul de afaceri pe care ni l-am propus, cât şi strategia energetică vor fi doar nişte cuvinte frumoase pe o hârtie”, a precizat Badea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*