Barilul de petrol Brent- sub 35 dolari pentru prima dată în ultimii 11 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Barilul de petrol Brent- sub 35 dolari pentru prima dată în ultimii 11 ani

Cotația petrolului Brent a coborât miercuri sub pragul de 35 de dolari per baril, pentru prima dată după luna iulie 2004, în condițiile în care tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran reduc șansele ca principalii producători de petrol din cadrul OPEC să coopereze pentru a reduce producția pe o piață în care oferta este supra-aprovizionată, informează AFP.

La bursa Intercontinental Exchange (ICE) de la Londra, barilul de țiței Brent cu livrare în luna februarie se tranzacționa pentru 34,83 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii 11 ani și jumătate. ‘Dolarul american puternic și îngrijorările referitoare la cererea și oferta abundentă pun presiuni pe prețul petrolului’, au explicat analiștii de la Commerzbank, scrie Agerpres în ediția online.

Prețul barilului de petrol, care a scăzut cu peste 30% numai în anul 2015, a înregistrat un declin accelerat în luna decembrie după ce la ultima reuniune, OPEC, organizație responsabilă pentru o treime din petrolul mondial, a decis să mențină actualul nivel de producție în pofida prețurilor scăzute.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *