Béla Kelemen, de la MOL, preia șefia Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Béla Kelemen, de la MOL, preia șefia Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului

Béla Kelemen, care a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul Grupului MOL, în ultimii aproape 20 de ani, a fost numit în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului. Este pentru prima data când această poziţie de top este acordată reprezentantului unei companii cu sediul central în Europa Centrală şi de Est. Organizaţia este cea mai mare asociaţie din sectorul industriei de rafinare din UE, reprezentând interesele a 40 de companii europene.

“Sunt onorat de această numire şi mă voi strădui să reprezint această industrie în cel mai bun mod în relaţia cu toate părţile interesate şi să susţinem Secretariatul nostru de la Bruxelles,” a declarat Béla Kelemen.

Membrii Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului au aprobat în unanimitate numirea lui Béla Kelemen în funcţia de preşedinte al Asociaţiei, pentru următorii doi ani. Asociaţia cu sediul la Bruxelles reprezintă interesele majorităţii companiilor din domeniul rafinării din UE şi contribuie la dezvoltarea politicilor UE în acest domeniu.

În prezent, Béla Kelemen ocupă poziţia de vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în Afaceri din cadrul Grupului MOL şi este responsabil pentru îmbunătăţirea proceselor în tot portofoliul de active al companiei. El are o experiență vastă în industria de rafinare, câștigată atât la MOL Group, cât și în alte companii.

FuelsEurope (cunoscută în trecut sub numele EUROPIA), care este o divizie a Asociaţiei Europene de Rafinare a Petrolului, reprezintă în cadrul instituţiilor UE interesele a 40 de companii care operează rafinării în Uniunea Europeană, inclusiv companii precum Shell, ExxonMobil, Total, OMV şi PKN Orlen. Membrii organizaţiei reprezintă aproape 100% din capacitatea UE de rafinare a ţiţeiului şi 75% din vânzările de carburant. Obiectivul FuelsEurope este promovarea unei activităţi de rafinare sustenabilă din punct de vedere economic şi al mediului, prin furnizarea de consiliere de specialitate instituțiilor UE, guvernelor și comunității.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *