Benzinăriile, dotate cu sisteme pentru reducerea emisiilor de vapori de benzină

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Benzinăriile, dotate cu sisteme pentru reducerea emisiilor de vapori de benzină

Până la data de 31 decembrie 2018, orice staţie de benzină construită înainte de de 1 ianuarie 2012 sau pentru care s-a acordat un certificat de urbanism, o autorizaţie de construire ori o autorizaţie de funcţionare înainte de această dată, cu o cantitate totală anuală tranzitată mai mare de 3.000 mc/an, trebuie să fie echipată cu sistem de recuperare a vaporilor de benzină. Guvernul a aprobat un proiect de lege, care prevede ca benzinăriile să fie dotate cu sisteme prin care să fie reduse emisiile de vapori de benzină, conform directivelor europene.

Adaptarea infrastructurii existente şi instalarea echipamentelor de recuperare a vaporilor de benzină atunci când staţia este supusă unei renovări majore la sistemul de alimentare conduce la reducerea în mod semnificativ a costurilor, se specifică în comunicatul Guvernului.

Măsura se aplică în toate statele UE cu scopul reducerii poluării aerului cauzată de emisiile de compuşi volatili până la niveluri la care efectele dăunătoare asupra mediului sunt minimalizate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.