BERD a devenit acționar al companiei Black Sea Oil&Gas

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic BERD a devenit acționar al companiei Black Sea Oil&Gas

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit acţionar minoritar al companiei Black Sea Oil & Gas, care derulează un proiect de explorare şi producţie de gaze în Marea Neagră, potrivit unui comunicat al companiei, remis Agerpres. BERD va primi un loc în Consiliul de Administraţie al companiei, în urma acestei investiţii. În comunicat nu se precizează valoarea tranzacţiei.

‘Ne bucurăm să avem BERD în calitate de co-acţionar şi să lucrăm împreună pentru a face faţă provocărilor pe care le va întâmpina BSOG în procesul de punere în producţie a zăcămintelor de gaze naturale în perioada următoare. Cu o poziţionare solidă pe piaţă şi o experienţă îndelungată în regiune, salutăm BERD ca partener care împărtăşeşte viziunea noastră asupra importanţei proiectului DGM pentru dezvoltarea producţiei de gaze naturale din sectorul românesc al Mării Negre în mod special, iar în sens mai larg pentru dezvoltarea activităţilor şi infrastructurii energetice la nivel european’, a declarat Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners, proprietarul companiei Black Sea Oil & Gas, citat de Agerpres.

La rândul său, Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria, a adăugat că, prin această tranzacţie de referinţă, intenţia băncii este de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol şi gaze din România.’De asemenea, suntem angajaţi în furnizarea de asistenţă Guvernului României pentru îmbunătăţirea continuă a cadrului legal şi de reglementare privind operaţiunile offshore de petrol şi gaze naturale, astfel încât acesta să poată servi nevoile întregii industrii’, a mai spus reprezentantul BERD.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *