Bicicleta de bambus a câștigat etapa națională a competiției PowerUp! 

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Bicicleta de bambus a câștigat etapa națională a competiției PowerUp! 

Start-up-ul Craft Bicycle, care produce biciclete din bambus, reinventând astfel industria de profil, a fost desemnat câștigătorul etapei naționale a competiției PowerUp! by EIT InnoEnergy care a avut loc la București pe 22 mai. Pe scenă și-au prezentat ideile cele mai bune 11 start-up-uri care dezvoltă soluții pentru sectorul energetic sau pentru protecția mediului.

Pe al doilea loc s-a clasat Ride Safe, un start-up care dezvoltă o soluție dn zona mobilității, care a prezentat un produs și un software pentru industria motocicletelor. Aceasta asigură notificarea automată a unei ambulanțe în cazul unui accident. Air Solaris, care dezvoltă un sistem de răcire prin intermediul energiei solare, a ocupat locul trei, reprezentând Republica Moldova.

“Este al doilea an în care sunt implicat în evaluarea soluțiilor înscrise în cadrul competiției și trebuie să spun că potențialul lor este impresionant. La această ediție au fost depuse  peste 25 de proiecte. Unele dintre ideile propuse oferă soluții pragmatice pentru provocările ecologice cu care se confruntă România. De aceea este important să le acordăm creditul meritat acestor start-up-uri, deoarece acestea pot contribui în mod considerabil la creșterea gradului de inovare în domeniul energiei și la îmbunătățirea calității aerului în orașele europene și a mediului înconjurător. Aplicabilitatea globală a soluției a fost unul dintre cele mai importante criterii pe care le-am luat în considerare”, spune Vlad Șuteu, Managerul hubului PowerUp! din România.

Peste 25 de start-up-uri din România și Republica Moldova s-au înscris în competiție, dintre care cele mai bune 11 au fost selectate să își prezinte soluțiile. În total, 299 de start-up-uri din 24 de țări din Europa Centrală și de Est au participat la cea de-a patra ediție a celui mai mare concurs pentru start-up-uri de tip cleantech, organizat de EIT InnoEnergy. Finala națională a avut loc în București și a fost precedată de sesiuni intensive de pregătire de tip bootcamp. Participanții au avut posibilitatea de a-și valida modelele de afaceri și de a-și îmbunătăți abilitățile de prezentare.

În cadrul evenimentului, cele mai bune 11 start-up-uri din România și-au prezentat soluțiile inovatoare în fața juriului, investitorilor și a reprezentanților mass-media. 5 dintre ele au prezentat soluții de tip cleantech, 3 – de tip smart city, 2 – pentru sectorul energetic și una din zona mobilității.

Este o mare onoare pentru noi să câștigăm primul loc având în vedere că am concurat cu cele mai strălucite start-up-uri pe care le-am întâlnit până acum și suntem foarte entuziasmați să reprezentăm România în finala internațională, spune Sabin Dimian, cofondatorul Craft Bycicle.

Echipa câștigătoare din România se va confrunta pe 19 iunie, la Palatul Žofín din Praga, cu câștigătorii finalelor naționale din celelalte țări participante  la concurs. Acestea vor concura pentru premii financiare (30.000 de euro pentru primul loc), precum și pentru participarea la prestigiosul accelerator Highway®, care susține start-up-urile aflate într-o etapă de dezvoltare incipientă să devină afaceri de succes.

*InnoEnergy este sprijinit de EIT, organismul Uniunii Europene.

EIT InnoEnergy este motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa. A fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *