Bilanț de activitate la Distrigaz Sud Rețele (Engie): 300 de tineri angajați în ultimii 3 ani, investiții de 280 milioane lei în rețelele de distribuție a gazelor naturale în 2019

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Bilanț de activitate la Distrigaz Sud Rețele (Engie): 300 de tineri angajați în ultimii 3 ani, investiții de 280 milioane lei în rețelele de distribuție a gazelor naturale în 2019

Circa 300 de tineri au fost angajați și formați în cadrul Distrigaz Sud Rețele, companie din Grupul Engie, în perioada 2016 – 2019. În ceea ce privește recrutarea și dezvoltarea resursei umane, compania și-a concentrat eforturile investiționale către 3 tipuri de acțiuni: dezvoltarea competențelor tehnice prin programul de învățământ dual ,,Energie pentru meseria mea’’, derulat în prezent în orașele București și Brașov; recrutarea de instalatori juniori din cadrul școlilor profesionale și formarea tehnică a acestora; atragerea de tineri absolvenți din facultățile cu profil tehnic în vederea dezvoltării specialiștilor și managerilor pentru activitatea de distribuție, prin programul de traineeship derulat anual.

Distrigaz Sud Rețele a investit, în anul 2019, circa 280 de milioane de lei în reabilitarea, modernizarea și extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Astfel, pe parcursul anului 2019 au fost reabilitați 130 de km de conducte și branșamente, au fost modernizate 20 de stații de reglare-măsurare și 35.000 de posturi de reglare. De asemenea, tot în anul 2019, a fost extinsă rețeaua de distribuție a gazelor naturale cu 150 de km în zone în care existau deja contracte de concesiune și licențe de operare și au fost realizați 50 de km în cadrul concesiunilor noi de gaze natural, potrivit datelor furnizate de companie.

Pentru optimizarea procesului de management al rețelei de distribuție s-a continuat demersul de integrare a tuturor clienților cu un consum semnificativ  de gaze în sistemul de monitorizare de la distanță (Automatic Meter Reading), fiind montate 7.100 de dispozitive de acest tip și 3.400 de contoare inteligente.

În vederea dezvoltării rețelei de distribuție, compania a solicitat Ministerului Energiei extinderea ariei concesionate pentru 43 de localități, lungimea rețelei de distribuție ce urmează a fi realizată fiind de aproximativ 109 km. De asemenea, Distrigaz Sud Rețele a participat la licitațiile ce au ca obiect concesionarea serviciului de distribuție și a semnat contracte de concesiune pentru localitățile Tismana (județul Gorj) și Lisa (județul Brașov), cu o lungime totală de 68 de km de rețea.

În perioada 2005-2019 compania a înlocuit 4.330 km de conducte și branșamente din oțel și a extins rețeaua de distribuție cu circa 6.000 de km, investițiile totale cifrându-se la circa 720 de milioane de euro. Pentru lărgirea portofoliului de clienți existenți și extinderea zonei deservite, au fost achiziționate două companii CONGAZ (2016) și WIROM (2019) a căror integrare a condus la preluarea unei rețele importante de distribuție în județul Constanța și în cinci orașe din sudul țării: Giurgiu, Alexandria, Turnu Măgurele, Oltenița și Corabia.

Distrigaz Sud Rețele este lider în distribuția de gaze naturale în România, cu o expertiză de peste 45 de ani în acest domeniu, având 1.9 milioane de clienți, circa 20.000 km rețea și 2.600 de angajați. Distrigaz Sud Rețele deține licență de operare pentru distribuția de gaze naturale în 851 de localități în București și pe raza a 20 județe din sudul și centrul României: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și Teleorman.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *