Black Sea Oil & Gas vrea să înceapă producția de gaze în Marea Neagră în 2019. Beacom, Director General pentru Reuters: „Cea mai mare provocare pentru noi este procesul de obține a autorizațiilor”

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Black Sea Oil & Gas vrea să înceapă producția de gaze în Marea Neagră în 2019. Beacom, Director General pentru Reuters: „Cea mai mare provocare pentru noi este procesul de obține a autorizațiilor”

Compania Black Sea Oil & Gas și-a propus  să demareze în 2019 producția de gaze la perimetrele XV Midia și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, informează Reuters.

Sursa foto: www.blackseaog.com

„Sperăm ca primele cantități de gaze să fie extrase în 2019”, a declarat pentru Reuters directorul general de la Black Sea Oil & Gas, Mark Beacom, care a anunțat că în prezent compania efectuează lucrări de inginerie, poartă discuții cu operatorul Transgaz și negociază acorduri de vânzări precum și alte activități necesare pentru a obține aprobarea finală de investiții din partea acționarilor. „La acel punct ne vom putea adresa acționarilor și partenerilor pentru a le cere un cec de aproximativ 400 milioane de dolari pentru a putea să construim ceea ce este nevoie”, a spus Mark Beacom, preluat de Agerpres în ediția online.

„Ceea ce a fost și rămâne cea mai mare provocare pentru noi este procesul de obține a autorizațiilor”, a spus Beacom pentru Reuters, care a estimat că până acum compania a investit 200 milioane de dolari în faza de explorare și evaluare.

Black Sea Oil & Gas are nevoie de serviciile unui contractor general care va construi întregul proiect înainte de a cere aprobarea finală de investiții din partea acționarilor la finele acestui an. Producția la cele două perimetre ar putea acoperi 10% din consumul anual de gaze al României dar Beacom a spus că potențialii cumpărători ar dori să dispună și de posibilitatea de a exporta gazele extrase, relatează Agerpres.

Black Sea Oil & Gas, deținută integral de Carlyle International Energy Partners, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia — Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, la care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *