Black Sea Oil&Gas decide să investească în producția de gaze din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Black Sea Oil&Gas decide să investească în producția de gaze din Marea Neagră

Compania Black Sea Oil&Gas (BSOG), deținută de americanii de la Carlyle și BERD, a decis să investească în producţia de gaze din zăcămintele concesionate în Marea Neagră, potrivit Agerpres, care citează surse din sectorul energetic.

Anunțul vine după ce, la finalul săptămânii trecute, Ministerul Energiei anunţa că a emis actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offhore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de Black Sea Oil & Gas. Actul de autorizare permite începerea construirii infrastructurii offshore a proiectului Midia.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, şeful companiei, Marc Beacom, avertiza, potrivit Reuters, că noile taxe ar putea afecta dezvoltarea acestui proiect. În anul 2008, Black Sea Oil&Gasa descoperit două zăcăminte care ar conţine aproximativ 10 miliarde metri cubi de gaze naturale într-o zonă amplasată la 120 de kilometri în largul Mării Negre. Compania spera să demareze producţia în 2020, devenind astfel prima firmă care va extrage vastele resurse offshore ale României.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *