Bogdan Badea, Hidroelectrica: Crearea uneri piețe speciale pentru a încheia contracte bilaterale direct cu marii furnizori ar putea deveni operațională până la sfârșitul anului

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Bogdan Badea, Hidroelectrica: Crearea uneri piețe speciale pentru a încheia contracte bilaterale direct cu marii furnizori ar putea deveni operațională până la sfârșitul anului
  • Hidroelectrica își va menține strategia de a oferi un preț cât mai competitiv către clienții noștri

Crearea uneri piețe speciale pentru a încheia contracte bilaterale direct cu marii furnizori și pe termen lung ar putea deveni operațională până la sfârșitul anului, fapt ce va aduce predictibilitate în piața energiei, a afirmat Bgdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica, la conferința organizată de publicația Focus Energetic pe tema pregătirilor pentru iarnă.

Hidroelectrica aşteaptă apariţia acestei piețe, care va elimina intermediarii cu comportamente speculative, a completat el. Întrebat de ce producătorii nu vând energie în această perioadă către furnizori, Badea a precizat: „Având în vedere istoria Hidroelectrica vizavi de contractele bilaterale, am preferat să participăm la creionarea unei pieţe competitive a contractelor bilaterale, astfel încât să avem un cadru cât mai competitiv. Considerăm că o astfel de piaţă, care să scurteze drumul energiei de la producători la consumatori şi care să fie dedicată către marii furnizori care poartă responsabilitatea clienţilor în spate, este o soluţie care ne poate ajuta la depăşirea acestei crize şi la corectarea unor chestiuni de design a pieţei, care au dus la astfel de probleme…. Urmărim să definim un cadru legislativ mai predictibil. Asociațiile  profesionale au strâns rândurile să găsim soluții să depășim aaceastă criză”.

Bogdan Badea a dat asigurări că “Hidroelectrica își va menține strategia de a oferi un preț cât mai competitiv către clienții companiei, astfel încât să depășim cu toții această situație de criză cu bine”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *