Bogdan Badea, mesaj pentru autorități: Trebuie să ne hotărâm. Vrem sau nu să facem listare la Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Bogdan Badea, mesaj pentru autorități: Trebuie să ne hotărâm. Vrem sau nu să facem listare la Hidroelectrica

„Trebuie să ne hotărâm: vrem să facem listare sau nu vrem să facem listare”, a spus Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica, la o conferință organizată de Ziarul Financiar. El a semnalat că listarea al bursa a Hidroelectrica anul viitor nu mai este certă dacă Autoritatea de Reglementare (ANRE) va obliga producătorul de energie să furnizeze energie ieftină pe piaţa reglementată către furnizorii de ultimă instanţă, care au devenit noii „băieţi deştepţi” din energie.

„Suntem pregătiţi 100% pentru listare, zilele acestea lansăm procedura de achiziţie a consultanţilor, însă nu mai ştiu dacă mai facem vreo listare, în condiţiile în care indicatorii de profitabilitate ai Hidroelectrica, prin ceea ce ne propune reglementatorul, reglementarea în continuare a OUG 114, mai conduc la oportunitatea listării anul viitor”, a spus Badea, citat de Agerpres.

El s-a referit la un ordin al ANRE, intrat în vigoare joi, care prevede că Hidroelectrica va livra către piaţa reglementată până la 65% din producţie, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, către furnizorii de ultimă instanţă. Aceasta, la un preţ mai mic decât cel de pe piaţa liberă, ceea ce ar aduce prejudicii considerabile producătorului hidro.

“Trebuie să ne hotărâm: vrem să facem listare sau nu vrem să facem listare. Pentru că, dacă vrem să facem listare, nu vrem decât să fim lăsaţi în pace să putem să mergem pe ceea ce ne-am propus, să ne bazăm pe planul de afaceri pe care îl avem şi să nu mai avem niciun fel de intervenţie din partea diverselor entităţi. Dacă nu vrem să facem listare, foarte bine, nu vom face altceva decât să donăm energie la preţ mic la noua categorie de băieţi deştepţi”, a arătat Badea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *