Bogdan Chirițoiu este noul vicepreşedinte al ACER. Mandat de 2 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Bogdan Chirițoiu este noul vicepreşedinte al ACER. Mandat de 2 ani

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER). Mandatul este pentru o perioadă de doi ani şi începe în luna ianuarie.

„Colegii din Consiliul de Administraţie au avut încredere şi m-au ales ca vicepreşedinte, luând în considerare experienţa, pe care am dobândit-o ca preşedinte al autorităţii de concurenţă din România, în monitorizarea şi investigarea pieţei de energie, zone în care ACER îşi intensifică implicarea. Agenţia are un rol important şi în creştere în ceea ce priveşte buna funcţionare a pieţei europene de energie, într-un context marcat, pe de-o parte de criza energetică declanşată de războiul din Ucraina şi, pe de altă parte, de transformările profunde aduse de tehnologiile de producere a energiei din surse regenerabile”, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

ACER este o instituţie europeană care contribuie la garantarea bunei funcţionări a pieţei europene unice a gazului şi electricităţii. Agenţia sprijină autorităţile naţionale de reglementare în îndeplinirea funcţiei de reglementare la nivel european şi, dacă este cazul, coordonează activitatea acestora.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *