Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, ales în conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie. Este membru în CA cu mandat de 4 ani

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Energie Electrica si termica Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, ales în conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie. Este membru în CA cu mandat de 4 ani
  • Ministrul Virgil Popescu i-a mulțumit lui Răzvan Nicolescu pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România.
    Nicolescu a fost vicepreşedinte al CA al ACER în perioada 2010-2014 şi preşedintele CA între 2014 şi 2016

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost ales membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

„Salut alegerea domnului Bogdan Chiriţoiu la conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER. Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat”, a scris ministrul Popescu pe facebook.

Opt candidați au concurat pentru trei posturi de membru deplin şi două de membru supleant în Consiliul de Administraţie ACER. Bogdan Chiriţoiu a obţinut cinci voturi din 28. Candidatul Franţei, care s-a clasat primul, a avut şapte voturi, iar reprezentantul Suediei a avut patru voturi. Selecţia a constat în evaluarea CV-ului şi a unei scrisori de intenţie, scrie Agerpres.

„Este o onoare că am fost propus de România şi am fost susţinut de mai multe state membre şi am ieşit pe locul doi şi în felul acesta avem o poziţie de membru plin în Consiliul de Administraţie pentru o perioadă de patru ani”, a declarat Bogdan Chirițoiu pentru Agerpres, subliniind faptul că activitatea de la ACER se completează foarte bine cu activitatea sa la Consiliul Concurenţei.

Ministrul Virgil Popescu i-a mulțumit lui Răzvan Nicolescu, fostul preşedinte al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România.  Nicolescu a fost vicepreşedinte al CA al ACER în perioada 2010-2014 şi preşedintele CA între 2014 şi 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *