Boza: CE Oltenia riscă să rămână fără bani de investiții pentru anul viitor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Boza: CE Oltenia riscă să rămână fără bani de investiții pentru anul viitor

Complexul Energetic Oltenia riscă să rămână fără bani de investiții pentru anul viitor. Directorul general Sorin Boza, Speaker la Conferința anuală InvesTenergy, a afirmat că societatea cere sprijin din partea Comisiei Europene şi a Guvernului României în problema costurilor uriaşe cu certificatele de emisii de dioxid de carbon.

„Complexul Energetic Oltenia este afectat foarte mult de creşterea costului cu certificatelor de emisii. Investiţiile pe care le-am făcut anul acesta sunt de 810 milioane de lei, după cele de anul trecut, de 670 de milioane de lei, însă pentru anul care vine deja ne gândim să vedem de unde vom avea cash-ul necesar pentru aceste investiţii. Atunci când un complex energetic plăteşte 1,3 miliarde de lei pentru certificatele de CO2, plăteşte 32% din cifra de afaceri, vă rog să mă credeţi că este foarte greu să mai găsească bani pentru investiţii”, a precizat Boza.

CE Oltenia produce 25-30% din electricitatea generată la nivel national. Compania a obţinut anul trecut un profit net de 180,8 milioane de lei, faţă de o pierdere netă de 139,8 milioane de lei din anul 2016.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *