Burlan, CE Oltenia. Aprobarea planului de restructurare de către CE, un parcurs procedural fără sincope

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Burlan, CE Oltenia. Aprobarea planului de restructurare de către CE, un parcurs procedural fără sincope

Notificarea ajutorului de stat acordat Complexului Energetic Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană, a anunțat Complexul Energetic Oltenia. Este o etapă importantă a procesului de aprobare a Planului de Restructurare, rezultatul bunei colaborări între CE Oltenia, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice și Consiliul Concurenței. Îndeplinirea acestui pas procedural permite Comisiei Europene să declanșeze procedurile interne de evaluare din partea tuturor departamentelor relevante. Este o perioadă în care continuă dialogul între CE Oltenia și Comisia Europeană, se precizează într-un comunicat al companiei.

”Demersul de aprobare a Planului de restructurare și decarbonare urmează un parcurs procedural fără sincope pentru că autoritățile române au acționat prompt, astfel încât Comisia Europeană să aibă la dispoziție toate documentele și informațiile necesare. Această nouă etapă dovedește, așa cum am mai spus, că Planul de restructurare și decarbonare este robust și pragmatic, se bazează pe resurse importante pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru CE Oltenia, în valoare de 1,3 miliarde de euro, a fost adoptat de guvern pe 18 noiembrie 2020. Această sumă, care reprezintă contribuția de la buget a statului pentru implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia, include si ajutorul de 251 de milioane de euro care a fost deja acordat companiei la începutul anului.

Costul total al implementării Planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro și presupune investiții pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente și protecția mediului, precum și cheltuieli pentru eficientizarea activității CE Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *