Bușu: Pachetul de listare de la Hidroelectrica ar putea ajunge la 20-25% din acțiuni

Publicat pe Categorii Business, Info Bursier
Prima Pagina Info Info Bursier Bușu: Pachetul de listare de la Hidroelectrica ar putea ajunge la 20-25% din acțiuni

Prezent la evenimentul „Romania Investor Days in London”, organizat  de către Fondul Proprietatea, în parteneriat cu Wood&Company, Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, Cristian Bușu a prezentat proiectele în curs de pregătire cu referire la privatizările și listările companiilor de stat, la care ministerul este acționar, pentru perioada 2016-2017. Acesta a făcut referire la „Oferta Publică Primară pentru vânzarea unui pachet de 15% acțiuni nou emise, prin majorare de capital” pentru compania Hidroelectrica , respectiv  Complexul Energetic Oltenia.

Cristian_Busu-e1452696793179-798x632

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului,  Cristian Bușu a menționat că prin participarea Fondului Proprietatea, pachetul de listare de la Hidroelectrica ar putea ajunge la 20-25% din acțiuni. “Dacă pentru Hidroelectrica se așteaptă ca instanța judecătorească să declare închisă procedura de insolvență, Complexul Energetic Oltenia derulează un program de restructurare și eficientizare a activității, în vederea creșterii atractivității pentru investitori. Ulterior, procesul de lansare a ofertei publice primare va fi reluat”, a afirmat Secretarul de stat Cristian Bușu.

La evenimentul din Londra au luat parte investitori instituționali interesați de piața de capital din România, specializați pe piețele din regiunea central est-europeană.

În cadrul întâlnirii, Secretarul de Stat Cristian Bușu a prezentat strategia și obiectivele Ministerului Energiei, cu referire la privatizările și listările companiilor de stat, la care ministerul este acționar. Totodată, demnitarul român a promovat oportunitățile investiționale din România.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *