Bușu: România a atins deja pragul de 27% la energie din surse regenerabile

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Bușu: România a atins deja pragul de 27% la energie din surse regenerabile

O delegație a Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), condusă de Li Yong, director general, s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului Energiei. Tema centrală de discuție a fost promovarea utilizării energiilor verzi, securitatea aprovizionării cu energie și stocarea energetică în depozite sustenabile, se precizează într-un comunicat al ministerului.„Consider că România este o țară care ar putea fi parte a acestui grup. Aș dori să avem o participare activă din partea voastră”, a afirmat Li Yong.

Potrivit directorului general UNIDO, energia este unul dintre obiectivele prioritare ale Organizației. Pe lângă creșterea ponderii energiei din surse regenerabile, eficiența energetică constituie un alt aspect esențial, a menționat Yong, aducând în discuție subiectul energiei din surse regenerabile, capitol la care România deja și-a atins target-ul stabilit, cu 3 ani înainte de termen.

Cristian_Busu-e1452696793179-798x632

„România și-a stabilit drept obiectiv o pondere a energiei din surse regenerabile de 24%, pentru anul 2018. Astăzi, România a atins deja pragul de 27%”, a afirmat Secretarul de stat Cristian Bușu. În contextul dificultăților pe care România le întâmpină din cauza infrastructurii și a condițiilor meteo neprielnice din timpul iernii, Bușu a vorbit despre necesitatea stocării energiei din surse regenerabile într-un mod sustenabil.

Totodată, a subliniat importanța finalizării Strategiei Energetice Naționale până la încheierea mandatului, ca fiind unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Energiei. „Apreciez Strategia voastră. Strategia României este un exemplu pentru alte state în curs de dezvoltare”, a afirmat Li Yong

România își propune să urmeze linia conosolidată la nivelul Uniunii Europene de sprijinire a acțiunilor UNIDO și promovare a unor politici de dezvoltare industrială sustenabilă.

Li Yong, directorul general UNIDO, i-a lansat o invitație lui Cristian Bușu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, la evenimentele pe care Organizația le va desfășura în viitor. Prima conferință se numește Green Industry Conference (a 4-a ediție) și va avea loc în iunie, în Coreea de Sud. Cea de a doua conferință poartă denumirea de The Vienna Energy Forum și va avea loc în 2017, marcând 50 de ani de la instituirea formală a Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, ca instituție independentă cu sediul la Viena.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.