Ca să facă rost de bani, CE Oltenia scoate la vânzare imobilele nefuncționale care generează costuri importante: casă de oaspeți, cămine de nefamiliști, cantine, blocuri de apartamente. Se pregătesc hoteluri și baze de tratament

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ca să facă rost de bani, CE Oltenia scoate la vânzare imobilele nefuncționale care generează costuri importante: casă de oaspeți, cămine de nefamiliști, cantine, blocuri de apartamente. Se pregătesc hoteluri și baze de tratament

Complexul Energetic Otenia are nevoie de bani. Motiv pentru care Directoratul a decis vânzarea imobilelor nefuncționale din patrimoniul companiei, ce nu mai participă la procesul de producție, deci nu mai pot genera venituri, ci doar costuri.

Se solicită astfel aprobarea acționarilor, în ședința AGEA, programată pentru data de 12 august, pentru valorificarea prin vânzarea imobilelor disponibilizabile din patrimoniul S.E. Turceni și C.R.P.F.M. Săcelu.

La nivelul sucursalelor și direcțiilor din cadrul CE Oltenia s-a efectuat o analiză pentru identificarea activelor disponibilizabile ce sunt propuse la vânzare. În nota ce va fi prezentată acționarilor se specifică că valorificarea prin vânzare a activelor se va efectua numai după obținerea aprobării acționarilor, precum și a acordului băncilor finanțatoare. De exemplu, Hostelul Maiami, ce aparține S.E.Rovinari,  constituie garanție la un credit contractat de societate. Urmează ca evaluatori autorizați ANEVAR să elaboreze Rapoarte de evaluare pentru stabilirea prețului de pornire la licitație.

Vânzarea activelor se va face prin licitație publică cu strigare.

Ce active se doresc a fi scoase la vânzare de către CE Oltenia:

  • S.E. Rovinari – Hostel Maiami
  • S.E. Turceni – o casă de oaspeți, 2 cămine de nefamiliști,  3 cantine, Apartamente preuzinal Turceni, un bloc cu 27 apartamente, ”Bordei alimente”
  • C.R.P.F.M. Săcelu – Hotel Minerul, o cantină restaurant, o bază de tratament, centrală și spălătorie, o cotă parte 37% din Hotelul Mina din stațiunea Rînca.

Potrivit documentului consultat de InvesTenergy, imobilele ce urmează a fi scoase la vânzare generează costuri importante pentru societate, după cum urmează:

  • La nivelul C.R.P.F.M. Săcelu, costurile cu amortizarea și întreținerea au fost de peste 1,8 milioane lei în 2018, veniturile înregistrate în același an fiind de circa 500.000 lei;
  • SE Turceni: imobilele disponibilizabile au generat un cost de circa 300.000 lei, ce reprezintă doar impozite și taxe, în 2018, fără a se obține venituri.

De notat că Primăria orașului Turceni a transmis somații comapniei CE Oltenia să efectueze, până la finele anului în curs, lucrările de întreținere/reparații la clădirile situate în Turceni – două cantine – în caz contrar, se va recurge la majorarea impozitului pe clădirile respective cu până la 500%. Valoarea impozitului aferent anului 2019 pentru aceste clădiri este 74.675 lei.

În acest moment, Directoratul propune spre vânzare doar imobilele disponibilizabile din cadrul SE Turceni și Cantina resturant din cadrul C.R.P.F.M. Săcelu, cu terenul aferent acestora. 

Hostelul Maiami constituie garanție bancară, iar ativele C.R.P.F.M. Săcelu sunt situate pe terenuri aflate în litigiu sau terenul nu este în proprietatea CE Oltenia, se explică în documentul semnat de Directorat. Aceste imobile ar urma să fie propuse spre vânzare când nu vor mai fi grevate de sarcini.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *