Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel: Singura modalitate de a reduce costul energiei pentru consumatori este să investim în regenerabile. Avem planuri ambițioase însă depinde mult de condițiile de piață

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel: Singura modalitate de a reduce costul energiei pentru consumatori este să investim în regenerabile. Avem planuri ambițioase însă depinde mult de condițiile de piață

Enel are în România companii perfect aliniate tranziției energetice, vrem să investim în regenerabile, în eficiență –  de ex. pentru transport și clădiri, în rețele digitalizate, și să rămânem un actor mare în piață liberă, a declarat Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel, Președinte RWEA, la ZF Power Summit 2021.

“Pe regenerabile este enorm de mult de făcut. Tranziția energetică este acum, nu peste câțiva ani. Regenerabile sunt mai puțin predictibile, dar aceasta este o problema rezolvată în alte țări. Trebuie să punem în discuție capacitățile de stocare, baterii, demand response; acestea sunt realități despre care acum noi discutam prea puțin. În ce privește volumul capacităților de regenerabile plănuite, vrem să investim foarte mult, depinde de condițiile de piață. Regenerabilele duc costul energiei în jos. Depinde de mediul comcurențial: cu cât vor fi mai bune condițiile de piață, cu atât mai mult vom putea investi. Singura modalitate de a reduce costul energiei pentru consumatori este să investim în regenerabile. Avem planuri ambițioase însă depinde mult de condițiile de piață”, a precizat Carlo Pignoloni la ZF Power Summit 2021.

Planul Enel strategic, prezentat în noiembrie 2020, arată investiții massive în regenerabile și rețele în Romania. Evident trebuie să investim în rețele, nu numai la nivel de transport, ci și în distribuție, pentru că acestea reprezintă un factor care face posibilă tranziția energetică. În multe țări europene, prosumerii au ajuns la un nivel de capacități măsurate în GW, deci trebuie digitalizate rețelele, a spus șeful Enel.

Ca toate acestea să fie posibile, Pignoloni a insistat pe necesitatea unei legi în Parlament care transcrie directivele europene și poate reprezenta o mare oportunitate. Avem plan să investim puternic în rețele, peste nivelul de anul trecut. De asemenea în regenerabile, acestea sunt cele mai importante două domenii pentru noi. În plus, vom conta nu doar investițiile noastre directe, ci și ceea ce putem atrage împreuna cu clienții noștri, a mai spus CEO-ul Enel.

Întrebat dacă Enel mai pleaca din Romania?, acesta a răspuns: Am anunțat anul trecut un plan ambițios de investiții, cred ca acesta este cel mai bun răspuns.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *