Carmen Neagu, de la Transelectrica la EnergoBit

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Carmen Neagu, de la Transelectrica la EnergoBit

Începând cu data de 1 februarie 2016, Carmen Neagu este noul director general executiv (CEO) al grupului EnergoBit, furnizor de echipamente şi servicii energetice.

Neagu

În cadrul EnergoBit, Carmen Neagu îşi va asuma întreaga responsabilitate pentru managementul Grupului şi strategia pe termen lung, conducând compania cu accent special pe dezvoltarea poziţiei competitive în pieţele principale de transport şi distribuţie a energiei, pe diversificarea bazei de clienţi şi produse, precum şi pe dezvoltarea continuă a pieţelor de export, se precizează într-un comunicat al companiei.

„Obiectivele mele în calitate de CEO al EnergoBit sunt de a consolida poziţia companiei pe pieţele interne şi cele de export, profitând de oportunităţile viitoare din segmentele de transport şi distribuţie, generare de energie şi servicii industriale. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu echipa de management a EnergoBit existentă şi cu acţionarii EnergoBit în această oportunitate interesantă. Compania reprezintă o platformă puternică pentru dezvoltarea unui lider de piaţă independent în CEE’, a declarat Neagu, citată în comunicat.

Carmen Neagu a fost numită în iulie 2013 membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica şi, din luna mai 2014 până la finele anului trecut, a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere. Neagu are o vastă experiență profesională în sectorul energetic, atât în companii româneşti, cât şi în companii multinaţionale. În perioada 2005 – 2012, în calitate de director executiv regional (SEE) pentru energie la compania General Electric, a fost responsabilă de toată gama de produse şi servicii GE Energy din regiune. Până în 2005, a fost implicată în dezvoltarea strategică a sistemului energetic din România în cadrul ELCEN, Termoelectrica şi al Companiei Naţionale de Electricitate şi a deţinut o serie de poziţii de top management în domeniile legate de strategie şi afaceri internaţionale privind generarea energiei, în perioada restructurării sectorului energetic din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.