Câștig la Curtea de Apel pentru Consiliul Concurenței în procesul cu Menarom

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Câștig la Curtea de Apel pentru Consiliul Concurenței în procesul cu Menarom

Consiliul Concurenţei a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul intentat de Menarom SA (succesor legal al Euro-Pec SA) pentru anularea deciziei prin care compania a fost sancţionată alături de Hidroelectrica şi alţi parteneri contractuali ai acesteia. Instanţa a menţinut amenda în valoare de 724.950 lei, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.  Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acesta este primul proces finalizat din cele şapte aflate pe rolul instanţelor, în urma sancţionării companiei Hidroelectrica şi a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 milioane euro pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică. În cadrul investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili.

Alături de Hidroelectrica, au mai fost sancţionate companiile: Alpiq Romindustries SRL, Alpiq Romenergie SRL, Alro SA, Electrocarbon SA, Electromagnetica SA, Elsid SA, Energy Financing Team AG (Switzerland), Energy Holding SRL, Luxten Lichting Company SA, Menarom-PEC SA. Hidroelectrica SA, Elsid SA şi Electrocarbon SA au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.