Hidroelectrica: Toate contestaţiile traderilor, respinse de Tribunalul Bucureşti

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica: Toate contestaţiile traderilor, respinse de Tribunalul Bucureşti

Toate contestaţiile traderilor de energie împotriva măsurii denunţării contractelor au fost respinse de către Tribunalul Bucureşti Bucureşti. Contestaţia Alpiq Romindustries împotriva măsurii de denunţare a contractului de vânzare energie electrică dintre Hidroelectrica şi Alpiq Romindustries a fost respinsă luni de Tribunalul Bucureşti, care a obligat contestatorul să suporte şi cheltuielile de judecată, anunţă Hidroelectrica printr-un comunicat de presă.

Pe rolul Instanţelor se mai află, în acest moment, 16 litigii, din 75 iniţiale, având ca obiect contestaţii împotriva tabelului preliminar de creanţe, contestaţii la forţa majoră din 2012 şi acţiuni în despăgubire.

Contractul cu Alpiq Romindustries a fost denunţat de administratorul judiciar începând cu data de 1 august 2012 pentru că a generat pierderi în patrimoniul Hidroelectrica de 422 milioane lei numai în perioada 2006 – 2012, susţine administratorul judiciar al companiei.

Prin denunţarea contractelor încheiate cu traderii de energie, a fost disponibilizată o cantitate de energie de 7,2 milioane MWh, pe care Hidroelectrica ar fi fost obligată să o livreze până în anul 2018 la preţuri sub costul de producţie, generând pentru Hidroelectrica o pierdere anuală de peste 70 milioane de euro, se mai precizează în comunicatul Hidroelectrica.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *