Cătălin Nițu, CEO Transelectrica: Gradul de realizare a lucrării de retehnologizare a Stației Electrice Transformare Domnești este de 80%. Proiectul va fi finalizat în primul semestru 2021

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Cătălin Nițu, CEO Transelectrica: Gradul de realizare a lucrării de retehnologizare a Stației Electrice Transformare Domnești este de 80%. Proiectul va fi finalizat în primul semestru 2021
  • Transelectrica derulează un proces pentru întărirea infrastructurii de transport al energiei electrice din zona Bucureștiului, în contextul în care județul Ilfov împreună cu Municipiul București reprezintă cea mai concentrată zonă de consum de energie electrică

Gradul de realizare a lucrării de retehnologizare a Stației Electrice Transformare Domnești se apropie de 80%. Conform estimărilor Transelectrica, proiectul va fi finalizat în primul semestrul al anului următor.

„Investiția din Stația Domnești este una foarte complexă și implică retehnologizarea la toate nivelurile de tensiune, ceea ce va avea ca rezultat aducerea stației la un nivel de siguranță și fiabilitate corespunzător importanței zonei deservite. În vara anului trecut, a fost pusă în funcțiune stația GIS (Gas-Insulated Switchgear) 400 kV, iar în această etapă se efectuează teste pentru stația GIS 110 kV, transformatorul de putere 250 MVA, 400/110 kV, bobina de compensare, transformatorul T4 40 MVA, 110/20 kV și la instalațiile de servicii interne și comandă-control-protecție aferente. Echipele executantului lucrează deja la conectarea liniilor de 110 kV. Apreciem că gradul de realizare a lucrării de retehnologizare se apropie în această etapă de 80%. Conform estimărilor noastre, proiectul va fi finalizat în primul semestrul al anului următor“, a declarat  Cătălin Nițu, CEO Transelectrica.

Consolidarea rețelei de transport al energiei electrice din jurul Capitalei reprezintă o preocupare majoră a Guvernului României, în contextul asigurării continuității în alimentare cu energie electrică a consumatorilor, precum și a unui mediu favorabil dezvoltării economice a zonei metropolitane, a precizat Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, cu ocazia unei vizite pe șantierul lucrărilor de retehnologizare a Stației Electrice Transformare Domnești.

Proiectul de retehnologizare a Stației 400/110/20kV Domnești este o investiție totală de circa 25 de milioane de euro realizată din fonduri proprii ale Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA și se află într-o fază avansată de realizare. Obiectivul face parte din amplul proces derulat de Companie pentru întărirea infrastructurii de transport al energiei electrice din zona Bucureștiului, în contextul în care județul Ilfov împreună cu Municipiul București reprezintă cea mai concentrată zonă de consum de energie electrică din țară, respectiv circa 15% din totalul consumului la nivel național.

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, alături de Cătălin Nițu – președintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA – și de Marius Viorel Stanciu – membru al Directoratului – au efectuat o vizită de lucru pentru analizarea stadiului lucrării de retehnologizare a Stației 400/110/20 kV Domnești.

Antonel Tănase, Secretar General al Guvernului, a afirmat: „Bucureștiul are nevoie de siguranță în alimentarea cu energie electrică și numai investițiile consistente în infrastructura energetică de transport pot garanta realizarea acestui lucru. ..Am convingerea că acest progres tehnologic va îmbunătăți calitatea serviciilor Transelectrica și, mai ales, va încuraja dezvoltarea sectorului economic aferent zonelor limitrofe Capitalei.”

Staţia Electrică de Transformare 400/110/20kV Domneşti este unul din cele trei noduri importante ale Sistemului Energetic Naţional (SEN) în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică a reţelei de distribuţie, respectiv a consumatorilor din întreaga Capitală, alături de Staţia Electrică 400/220/110/10 kV Bucureşti Sud şi de Staţia Electrică 220/110/10 kV Fundeni. Stația reprezintă unul din punctele de injecție în rețeaua de distribuție a Municipiului București și un nod de tranzit al puterii între zonele Oltenia, Muntenia și Transilvania Sud, iar stația de 110 kV reprezintă atât un nod de racordare și evacuare a puterii produse în CET București Sud, cât și unul de alimentare a unei părți importante a consumului Municipiului București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *