CE, atac la evaziunea fiscală! Consultare publică privind transparența impozitelor pe profit ale companiilor europene

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic CE, atac la evaziunea fiscală! Consultare publică privind transparența impozitelor pe profit ale companiilor europene

* Consultarea este deschisă cetățenilor, organizațiilor și autorităților publice europene până la data de 9 septembrie 2015

Comisia Europeană a lansat o consultare publică al cărei obiectiv este de a afla dacă, prin obligarea companiilor comerciale să dezvăluie informații suplimentare cu privire la impozitele pe care le plătesc, s-ar putea contribui la combaterea evaziunii fiscale și a practicilor fiscale agresive în UE. Consultarea este deschisă cetățenilor, organizațiilor și autorităților publice europene până la data de 9 septembrie 2015.

Consultarea se înscrie în sfera mai largă a Planului de acțiune pentru o impozitare pe profit mai echitabilă și mai eficientă, prezentat în luna iunie. Acțiunea Comisiei este rezultatul angajamentelor luate de liderii G20 de a garanta schimbul liber de informații între autoritățile fiscale în ceea ce privește marile companii multinaționale, inclusiv raportarea lor pentru fiecare țară în parte, se precizează într-un comunicat al CE.

Impunerea obligativității pentru companii de a prezenta mai multe informații cu privire la operațiunile lor fiscale – fie către autoritățile fiscale, fie către publicul larg, prin intermediul rapoartelor anuale – ar putea evidenția practicile fiscale dăunătoare, susțin reprezentanții CE. Creșterea transparenței ar putea, de asemenea, să stimuleze companiile să plătească o cotă-parte echitabilă din impozite în țara în care înregistrează profit. În plus, o mai mare transparență ar putea încuraja statele membre să ia măsuri care să contribuie la o concurență fiscală mai eficientă și mai echitabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *