Ce face ALRO pentru protecția angajaților: îi testează pentru COVID-19, le asigură transportul de acasă la serviciu și înapoi. Compania are cabinet medical și brigadă de pompieri

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ce face ALRO pentru protecția angajaților: îi testează pentru COVID-19, le asigură transportul de acasă la serviciu și înapoi. Compania are cabinet medical și brigadă de pompieri

ALRO, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță începerea unui un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19, finanțate de companie, pentru unii dintre cei mai expuși angajați ai săi. Personalul de la Departamentul de Transporturi a fost prima categorie testată.

„Trecem printr-o perioadă excepțională în care trebuie să luăm măsuri excepționale pentru a ne asigura că toți angajații noștri lucrează într-un mediu sigur și ajung acasă sănătoși la familiile lor. Acesta este motivul pentru care am decis să punem în aplicare proceduri și protocoale și mai stricte, să testăm angajații care sunt cei mai expuși riscului de infectare și să ne asigurăm că toți cei care lucrează la ALRO sau care vin în contact cu angajații noștri sunt în siguranță”, a spus Gheorghe Dobra, Director General al ALRO Slatina. „De când a început această pandemie, am pus în aplicare protocoale și proceduri foarte stricte în toate spațiile ALRO destinate să prevină infectarea în locațiile noastre, să ne protejăm angajații și să asigurăm un lanț de aprovizionare și livrare complet funcțional și, astfel, am reușit să ne continuăm activitatea”, a adăugat Dobra.

ALRO a implementat protocoale și proceduri complexe, în coordonare cu autoritățile centrale și locale și cu respectarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru șantierele industriale începând din faza incipientă a acestei situații pandemice. Toți angajații au primit materiale și echipamente medicale și de protecție, precum măști, mănuși, salopete și au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea lor cu COVID-19. Toate zonele fabricii sunt curățate, igienizate și dezinfectate în permanență. Angajații trebuie să-și declare periodic (frecvența variază în funcție de zona de muncă) starea de sănătate sau orice contact cu persoane potențial infectate.

Compania analizează, de asemenea, posibilitatea de a oferi angajaților săi transportul de la domiciliu la serviciu și înapoi, pentru a evita utilizarea transportului public și, astfel, pentru a diminua și mai mult riscul de infectare.

ALRO a simulat deja planuri de urgență și de continuitate a activității pentru situația în care unul sau mai mulți angajați ar fi infectați cu COVID-19, astfel încât să nu fie perturbate operațiunile, iar compania să își continue activitățile, iar produsele să fie livrate fără întârzieri și să-și respecte obligațiile contractuale.

ALRO are în interiorul fabricii propria brigadă de pompieri, care este complet operațională, cât și propriul său dispensar medical și a beneficiat de un ajutor considerabil din partea părții sale afiliate, Rivergate, compania de securitate. Toate aceste entități sunt în alertă 24/7.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.