CE Hunedoara va concedia 920 angajați de la minele Lonea şi Lupeni

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Hunedoara va concedia 920 angajați de la minele Lonea şi Lupeni

Începând cu 1 noiembrie,Complexul Energetic Hunedoara va concedia 920 de persoane, în două etape, de la minele Lonea şi Lupeni care vor fi închise, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Energiei.

”Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul  IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 1 noiembrie 2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31 decembrie 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii”, se precizează în document.Citește și: https://www.investenergy.ro/agonia-se-prelungeste-la-complexul-energetic-hunedoara-pierderi-estimate-de-291milioane-lei-20181000-de-angajati-vor-fi-disponibilizati-procedura-de-insolventa-suspendata/

Potrivit planului de închidere, în 2018 societatea îşi reduce activitatea şi va desființa locurile de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială. Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea sumei de 258.000 lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Complexul Energetic Hunedoara.

CE Hunedoara estimează pierderi de 291,02 milioane lei în acest an, cu 62% mai mici faţă de cele raportate anul trecut, potrivit proiecţiei de buget pentru acest an.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.