CE, la raport: Trebuie să continuăm implementarea energiilor din surse regenerabile în toată Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic CE, la raport: Trebuie să continuăm implementarea energiilor din surse regenerabile în toată Europa

Comisia Europeană şi-a îndeplinit pe deplin angajamentele legate de viziunea sa privind o strategie a uniunii energetice prin care se garantează o energie accesibilă, abordabilă, sigură, competitivă şi durabilă pentru toţi europenii, conform celui de-al patrulea raport privind starea uniunii energetice, ce a fost adoptat, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Raportul prezintă progresele înregistrate în domeniul energiei din surse regenerabile şi al eficienţei energetice. În paralel, Comisia Europeana prezintă, un raport privind punerea în aplicare a planului de acţiune strategic privind bateriile şi o comunicare referitoare la un proces decizional mai eficient şi mai democratic în cadrul politicii UE în domeniul energiei şi al climei, scrie Agerpres.

„Trebuie să continuăm implementarea energiilor din surse regenerabile în întreaga Europa şi să intensificăm eforturile pentru a economisi mai multă energie. Trebuie să ne angajăm într-un proces de transformare, conştientizând urgenţa imediată a acestei necesităţi într-o măsură mai mare decât se întâmplă în prezent. Cu ajutorul strategiei noastre privind neutralitatea din punct de vedere climatic până în 2050 am prefigurat modalitatea în care acest obiectiv poate fi atins şi am prezentat o analiză aprofundată a motivelor şi mijloacelor prin care Europa poate obţine neutralitatea climatică, a motivelor pentru care acest model poate fi urmat şi de alte ţări ale lumii, precum şi a modului în care neutralitatea climatică, prosperitatea economică şi echitatea socială pot şi trebuie să coexiste”, a declarat comisarul pentru politici climatice şi energie, Miguel Arias Cañete, conform Agerpres.

Fiecare stat membru trebuie să urmeze acest exemplu şi să integreze cât mai rapid măsurile naţionale privind energia, clima, mobilitatea şi toate celelalte domenii conexe, astfel încât Europa să se afle, până la jumătatea secolului, în avangarda tranziţiei către neutralitatea climatică, a declarat vicepreşedintele CE, Maros Sefcovic.

Comisia solicită Parlamentului European şi Consiliului sa reflecteze asupra modului în care impozitarea energiei ar putea contribui mai eficient la realizarea obiectivelor politicilor UE în domeniul energiei şi al climei şi cum o trecere la votul cu majoritate calificată între statele membre ar putea ajuta la deblocarea progreselor în acest domeniu, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *