Complexul Energetic Oltenia caută consultant pentru un nou plan de restructurare. Nu vor mai fi disponibilizări de personal

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Complexul Energetic Oltenia caută consultant pentru un nou plan de restructurare. Nu vor mai fi disponibilizări de personal

CE-Oltenia-2
Complexul Energetic Oltenia va apela la serviciile unei companii de consultanță în vederea realizării unui un nou plan de restructurare, reorganizare și eficientizare a activității societății care să arate inclusiv care ar trebui să fie dimensiunea capacităților de producție.

„Nu vor urma noi disponibilizări la CE Oltenia. În baza unui plan aprobat de AGA în luna iunie, au fost disponibilizate aproximativ 2.000 de persoane”, a declarat Ion Petroniu, director general adjunct al companiei, la o conferință organizată de Focus Energetic.

CE Oltenia va selecta consultantul printr-un proces de achiziție publică. Petroniu spune că, prin caietul de sarcini, se solicită asigurarea siguranței naționale . Va trebui să știm dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea siguranței naționale din punct de vedere energetic, în vederea dimensionării capacităților de producție, a precizat reprezentantul CE Oltenia. Sub aspectul profitabilității, se va analiza dimensionarea capacitățile de producție astfel încât compania să fie competitivă.
Studiul/analiza pe care urmează să o facă firma de specialitate costă în jur de un milion de euro, a spus Petroniu, la conferința Focus Energetic.

CE Oltenia, pe profit în primul semestru

Reprezentantul CE Oltenia a anunţat că producătorul de energie pe bază de lignit a încheiat primul semestru cu un profit de circa 13 milioane de lei. „CE Oltenia este o companie viabilă. Nivelul nostru de rentabilitate este la o producţie de minim 1.100 MWh. Cu cât producem mai mult, cu atât suntem mai rentabili, întrucât se reduce şi costul cu cărbunele. Din cauza secetei, producţia hidro a fost scăzută în această vară, iar centralele eoliene au avut o producţie mică. Aşa că CE Oltenia a mers din plin, asigurând securitatea în alimentare. Numai pe luna august avem profit de 54 milioane de lei”, a afirmat Petroniu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *