CE Oltenia livrează 2300 MW în sistem, cu max. 8 grupuri energetice funcţionale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia livrează 2300 MW în sistem, cu max. 8 grupuri energetice funcţionale

CE Oltenia livrează în sistem peste 2300 MW – maximul posibil cu 8 grupuri energetice în funcţiune, anunţă reprezentanţii companiei.

Situaţia actuală se prezintă astfel: SE Rovinari – 3 grupuri energetice în funcţionare. Grupul energetic nr.5 a fost oprit pentru a intra într-un amplu program de modernizare
(nu există aprobare a Consiliului de Supraveghere pe considerentul că există supracapacitate de producţie pe cărbune în România). La SE Turceni – 3 grupuri energetice sunt în funcţiune. Grupul energetic nr.1 a fost scos din funcţionare de către FMI şi Comisia Europeana, conform programului de restructurare solicitat, iar grupul energetic nr. 7 este în reparaţie capitală şi racordare la instalatţa de desulfurare. SE Craiova II are un grup energetic în funcţionare, grupul energetic nr.2 fiind în rezevă terţiară lentă. La SE Işalniţa este u ngrup energetic în funcţionare, grupul energetic nr.8 fiind rezerva de sistem.

Situatia prezentată reprezintă un exemplu concret care dovedeşte încă o dată importanţa cărbunelui în susţinerea siguranţei SEN, raportat la regimul aleatoriu de funcţionare a energiilor regenerabile, se precizează în comunicatul CE Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *