CE Oltenia revine pe profit: 260 milioane lei la 5 luni

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia revine pe profit: 260 milioane lei la 5 luni

Complexul Energetic Oltenia este o companie profitabilă. În primele 5 luni ale anului în curs, cifra de afaceri  a crescut cu circa 30% față de perioada similară a anului 2016 și s-a întregistrat un salt estimat al profitului brut de la – 20 mil lei la + 260 mil lei.

“În primele 5 luni ale anului curent, CE Oltenia a demonstrat că se poate situa în rândul companiilor profitabile, rezultatele înregistrate urmând o direcție puternic ascendentă față de intervalul similar al anului trecut. În această perioadă, CE Oltenia a funcționat cu o medie de 8 grupuri energetice, acoperind o cotă de până la 30% din piața de energie și de cca 30% din serviciile de sistem necesare la nivel național. Comparativ cu primele 5 luni ale anului 2016, în Sistemul Energetic Național a fost necesar mai mult cărbune în perioada similară a anului 2017. Astfel, la nivelul CE Oltenia s-a înregistrat o creștere a producției de cărbune cu 20% și a cantității de energie produse cu 25%. În același timp, deciziile de management implementate au condus la scăderea costurilor de producție cu aprox. 9% pentru un MWh și cu aprox. 13% pentru tona de cărbune”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Reprezentanții CE Oltenia comunică că programul investițional prevăzut pentru perioada la care facem referire a fost respectat, fiind în derulare investiții majore pentru reabilitarea grupurilor energetice nr.5 de la Rovinari și nr.7 de la Turceni, amenajarea noului depozit de cărbune de la Roșia care va răspunde tuturor cerințelor de mediu, precum și modernizarea și reparația capitală a unui excavator de la Lupoaia.

De asemenea, a fost demarată procedura de implementare a instalațiilor de denoxare la trei grupuri energetice potrivit termenelor de conformare și au fost depuse documentațiile necesare pentru reabilitarea și modernizarea grupul energetic nr.3 de la Turceni cu posibilitate de finanțare din Planul Național de Investiții.

“Faptul că, în acest moment, CE Oltenia nu are datorii către bugetul consolidat al statului, a onorat toate plățile către băncile finanțatoare și către furnizori la termenele contractuale, a achiziționat necesarul de certificate de CO2 înaintea datei impuse pentru conformare și are contracte de vânzare a energiei electrice încheiate pentru toate grupurile disponibile până în aprilie 2018, conferă încredere în continuarea evolutiei ascendente a Complexului Energetic Oltenia pe parcursul acestui an”, se afirmă în comunicat.

Continuarea eforturilor pentru viabilizarea financiară a societății rămâne o prioritate pentru conducerea acesteia, vizând o gestionare atentă și permanentă a resurselor financiare, materiale și umane de care dispune.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *