CE Oltenia și chinezii de la Huadian reiau negocierile pentru un nou grup energetic

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia și chinezii de la Huadian reiau negocierile pentru un nou grup energetic

Complexul Energetic Oltenia şi chinezii de la Huadian au decis să continue negocierile pentru realizarea unui nou grup energetic la termocentrala Rovinari. Se negociază pentru finalizarea contractelor de superficie şi de furnizare de cărbune, pentru un nou grup energetic, de 600 MW, la termocentrala Rovinari, investiţie de aproape un miliard de euro, potrivit unui comunicat al CEO.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a participat, luni, la întâlnirea dintre reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia şi cei ai China Huadian Engineering, care a avut loc la sediul companiei din Târgu-Jiu.

Noul grup va funcţiona pe bază de lignit, care va fi furnizat de CEO pentru producţia energiei electrice.

”Pentru Ministerul Energiei, prioritate pentru anul 2019 în cadrul acestui proiect este finalizarea negocierilor, pentru încheierea contractului de furnizare cărbune şi a contractului de superficie uz şi servitute. Urmează, după aceea, înfiinţarea societăţii şi demararea acţiunilor de punere în operă a obiectivului. Avem resurse, avem lignit în bazinul Oltenia, avem posibilitatea, după atâţia ani, de a pune în funcţiune un grup energetic important”, a declarat secretarul de stat Andrei Maioreanu, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la sediul CEO, potrivit Mediafax.

Compania chineză a fost selectată să deruleze investiţia în urma unei licitaţii internaţionale, derulată în luna mai 2012. Negocierile au fost oprite în anul 2016.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *