CE Oltenia: Stocul de cărbune pentru iarnă este asigurat

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia: Stocul de cărbune pentru iarnă este asigurat

Stocurile de cărbune la nivelul CE Oltenia depășesc 800.000 tone, comunică compania. Conform prevederilor hotărârii de guvern privind aprobarea unor măsuri pentru realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului Energetic Național pentru perioada de iarnă, la data de 01 noiembrie 2018, CE Oltenia trebuie să aibă asigurat un stoc de 800.000 tone lignit. Faptic, măsurătorile efectuate indică, la data de 22 octombrie 2018, 645.000 tone de cărbune în depozitele termocentralelor și 250.000 tone în depozitele Direcției Miniere (în total, 895.000 tone lignit), potrivit unei informări a CE Oltenia.

În iarna 2018-2019, CE Oltenia va funcționa cu toate grupurile disponibile, în functie de consumul din Sistemului Energetic Național și solicitările Dispecerului Energetic Național.

În fiecare perioada de iarnă, CE Oltenia a acoperit o cota de max. 30% din producția de energie din SEN, cărbunele dovedind permanent că este cea  mai  sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condițiile atmosferice, susuțin reprezentanții companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *