CE Oltenia: Toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerințele UE până în martie 2020. Vezi stadiul investiţiilor de mediu

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia: Toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerințele UE până în martie 2020. Vezi stadiul investiţiilor de mediu

Toate cele 11 grupuri energetice ale CE Oltenia vor respecta cerințele Uniunii Europene, afirmă conducerea companiei într-un comunicat.

În conformitate cu Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale (transpunerea Directivei 2010/75/UE), instalaţiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc.

CE Oltenia prezintă stadiul investiţiilor de mediu pentru conformarea CE Oltenia cu valorile emisiilor de NOx impuse de Uniunea Europeana:
”În anul 2018, au fost implementate si puse in functiune 3 instalaţii complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 şi 7 SE Turceni şi grupul energetic nr. 6 SE Rovinari.

În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziţiei pentru 4 instalatii, având ca obiect „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4, SE Rovinari”, respectiv „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4, SE Turceni.

Pentru celelalte 4 instalatii, respectiv grupurile energetice nr.7 şi 8 – SE Işalniţa şi grupurile energetice nr.1 şi 2 – SE Craiova II, procedura este în faza de avizare a documentaţiei în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia”.

În aceste condiții, toate grupurile energetice ale CE Oltenia vor fi conforme cu actualele cerințe ale Uniunii Europene, termenul de conformare fiind 30.03.2020, se precizează în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *