Complexul Energetic Oltenia are, oficial, un nou Consiliu de Supraveghere. Acționarii companiei: Ministerul Energiei, Fondul Proprietatea, Electrocentrale Grup și SC Închidere Conservare Mine și-au dat acordul pentru noii membri, selectați în urma procesului de recrutare, și anume: Ghelasi Robert, Codescu Dan, Marin Florin, Jujan Constantin, Fătu Simona Carmen. Bobâlcă Cornel și Nichifor Cătălin Mihai au fost reconfirmați în funcții, fiind revocați: Radu Cristian Eugen, Roman Andrei Marius, Popescu Elena și Dumitru Aura Gabriela.
Acționarii au stabilit ca durata mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere a CE Oltenia să fie de 4 ani, iar remunerația/indemnizația fixă lunară să fie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului de activitate al societății, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de INS.
Cine sunt noii supraveghetori ai CE Oltenia
Robert Ghelasi deține o experienţă de 17 ani în sistemul bancar, este directorul Departamentului de energie la Capital Partners. Între 2012 şi 2014, a fost director la Tinmar-Ind, trader privat de energie;
Codescu Dan este expert în cadrul Ministerului Energiei;
Florin Marin este membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica;
Jujan Constantin a condus Compania Naţională a Huilei în perioada 2009-2012 şi Complexul Energetic Hunedoar în 2015, timp de câteva luni.
Simona Carmen Fătu, fost vicepreşedinte al Volksbank, în prezent membru în Consiliul de Administraţie al SALROM;
Bobâlcă Cornel este consilier juridic în Ministerul Energiei și membru în Consiliul de Administrație al Enel Distribuție Dobrogea;
Nichifor Cătălin Mihai, reprezentant Fondul Proprietatea.
Noul Consiliu de Supraveghere are misiunea de a recruta urgent un Directorat. “În lunile următoare, Consiliul de Supraveghere va trebui să prezinte un plan de dezvoltare pe termen scurt şi mediu, care să traseze direcţiile clare privind planul de investiţii, modernizarea grupurilor energetice proprii sau retehnologizarea carierelor de minerit. Mă aştept ca acest Consiliu de Supraveghere să ţină compania departe de ingerinţe politice nefaste, să curme risipa şi lipsa de integritate, protejând astfel interesele acţionarului, dar mai ales pe cele ale salariaţilor şi ale Gorjului. Indiferent cât de grea va fi această misiune, le voi sta mereu alături”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Încep disponibilizările colective
Primele zile de lucru ale membrilor Consiliului de Supraveghere coincid cu o primă măsură de concediere colectivă.
Potrivit unui comunicat al societății, un număr de 802 salariați ai CE Oltenia au fost afectați de planul de concediere colectivă. Dintre aceștia, 767 salariați beneficiază de prevederile OUG nr.36/2013 referitoare la măsurile de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective. Acest număr include persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare și alte categorii de personal ale căror posturi au fost desființate, comunică reprezentanții CE Oltenia. Restul reprezintă salariați care au contracte de muncă încheiate în mai puțin de 36 de luni anterior concedierii, detașați și salariați cu contracte de muncă pe perioada determinată care nu beneficiază de plăți compensatorii.
În afara de cele menționate, 168 de posturi vacante au fost desființate din structura organizatorică a companiei, astfel că organigrama CE Oltenia a fost redusă cu un număr total de 970 de posturi, se menționează în comunicat.