Șefi noi la CE Oltenia, SAPE și Oil Terminal

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Șefi noi la CE Oltenia, SAPE și Oil Terminal

În sfârșit, șefi noi la Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) și Oil Terminal. Ministerul Energiei anunță că a încheiat procedurile de selecție a administratorilor, în concordanță cu principiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011, privind guvernanta corporativă, pentru cele trei companii aflate în autoritatea instituției.

În urma procesului de recrutare, au fost selectaţi următorii membri în Consiliul de Supraveghere la CE Oltenia: Robert Ghelasi (fost director Tinmar), Cornel Bobâlcă (consilier Ministerul Energiei), Dan Codescu (Expert Ministerul Energiei), Florin Marin, Simona Fătu (vicepreședinte Volksbank și Constantin Jujan (fost director general CE hunedoara).

CE-Oltenia-2

„Persoanele selectate pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al C. E. Oltenia au sarcina de a recruta urgent un Directorat definitiv, care să continue  implementarea  planului de eficientizare a companiei. În lunile următoare, Consiliul de Supraveghere va trebui să prezinte un plan de dezvoltare pe termen scurt şi mediu, care să traseze direcţiile clare privind planul de investiţii, modernizarea grupurilor energetice proprii sau retehnologizarea carierelor de minerit. Mă aştept ca acest Consiliu de Supraveghere să ţină compania departe de ingerinţe politice nefaste, să curme risipa şi lipsa de integritate, protejând astfel interesele acţionarului, dar mai ales pe cele ale salariaţilor şi ale Gorjului. Indiferent cât de grea va fi această misiune, le voi sta mereu alaturi”, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Procesul de selecţie şi recrutare a fost desfăşurat, în baza legii, de o asociaţie independentă, formată din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants și George Butunoiu Group.

Potrivit Ministerului Energiei, Consiliul de Administraţie al SAPE, recrutat în baza principiilor OUG nr. 109/2011, este format din: Crăiţa Bucheru, Dan Agrişan, Marius Mitruş, Mugur Popescu, Daniela Lulache. Potrivit legii, noii membri vor fi numiţi în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor, convocate în perioada următoare.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *