CE Oltenia: Grupul energetic 7 Turceni nu a fost repornit

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia: Grupul energetic 7 Turceni nu a fost repornit

Grupul energetic nr.7 de la Turceni a fost oprit în data de 31.01.2016 pentru lucrări de revizii la turbina și la excitația generatorului. Lucrarile fiind în curs de derulare, grupul nu putea fi funcțional în data de 17.02.2016, așa cum „au observat” reprezentanții Greenpeace. Fără turbină și fără generator, un grup energetic nu poate funcționa, se precizează într-un comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia.

Reprezentanții companiei subliniază că CE Oltenia nu ignoră legea și nu sfidează Garda de Mediu, așa cum acuză Greenpeace.

CE Oltenia va notifica Garda de Mediu asupra datei la care va fi repornit grupul nr. 7 de la Turceni, conform prevederilor legislative, se menționează în comunicat, cu sublinierea că grupul nr. 7 de la Turceni a fost pus în funcțiune la solicitarea DEN, prin hotîrâre de guvern, pentru trecerea perioadei de vârf de iarnă.

După finalizarea lucrarilor de investiții la grupul 7, SE Turceni a solicitat revizuirea Autorizației Integrate de Mediu. În urma verificarii amplasamentului, Agentia pentru Protecția Mediului Gorj a comunicat companiei că solicitarea va fi supusă evaluării în cadrul următoarei ședinte a Comisiei de Avizare Tehnică ce va avea loc în data de 19.02.2016, comunică CE Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *