CE Oltenia vrea contracte de vânzare a energiei pentru 2 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia vrea contracte de vânzare a energiei pentru 2 ani

Complexul Energetic Oltenia ar putea încheia contracte de vânzare a energiei electrice pentru perioade de până la 24 de luni. În acest sens, Directoratul societății CE Oltenia propune AGA și Consiliului de Supraveghere să aprobe o modificare în Actul constitutiv al companiei prin realocarea competențelor de aprobare a încheierii contractelor menționate.

Șefii CE Oltenia motivează propunerea prin faptul că în cei 4 ani de funcționare a companiei, s-a constatat o modificare continuă a condițiilor din  piețele de energie, la care compania trebuie să se adapteze continuu. datorită limitărilor impuse conducerii executive. Conform reglementărilor ANRE, contractele de vânzare-cumpărare de energie pe piața angro se încheie numai pe piețele adninistrate de OPCOM și trebuie semnate în 3 zile de la rezultatul licitației.

În cazul CE Oltenia, conform prevedeilor din Actul constitutiv, se pot vinde doar pachete de energie pentru perioade de 12 luni, ceea ce îngreunează asigurarea unui program optim de funcționare pentru grupurile CEO. Toate contractele de vânzare energie cu durată mai mare de 12 luni trebuie să se înainteze spre aprobare AGA. Or, de la convocare până la desfășurarea ședinței trece o perioadă de 30 de zile, fiind practic imposibilă încheierea acestora, semnalează Directoratul CE Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *