CE: Producția de gaze a UE a scăzut cu 23% în primul trimestru

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE: Producția de gaze a UE a scăzut cu 23% în primul trimestru

Producţia de gaze a Uniunii Europene a scăzut cu 23% în primul trimestru al acestui an, ajungând la 16 miliarde de metri cubi. România a rămas pe locul doi în topul ţărilor care extrag gaze naturale, cu o producţie de 2,5 miliarde de metri cubi, în scădere cu 5%, de la 2,6 miliarde de metri cubi potrivit unui raport al Direcţiei Generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene, scrie Agerpres.

Olanda este principalul producător, cu 7,2 miliarde de metri cubi, în scădere de la 10,6 miliarde de metri cubi în trimestrul întâi din 2019. România  este urmată de Germania, cu 1,3 miliarde de metri cubi, în scădere de la 1,5 miliarde de metri cubi şi de Italia, cu 1,1 miliarde de metri cubi, faţă de 1,3 miliarde de metri cubi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raportul CE mai prezintă că importurile nete de gaze au scăzut cu 6% în primul trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a declinului consumului, cu 5%, în aceeaşi perioadă.

În România, Letonia, Finlanda şi Slovacia, consumul de gaze a scăzut cu mai mult de 20%, în timp ce în Estonia, a fost mai mic cu 14%, relatează Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.