Ce soluții au candidații la alegerile prezidențiale pentru rezolvarea problemelor de mediu stringente cu care se confruntă România?

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Ce soluții au candidații la alegerile prezidențiale pentru rezolvarea problemelor de mediu stringente cu care se confruntă România?
  • Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna și Mircea Diaconu sunt invitați să răspundă la întrebările adresate de Greenpeace România.                                                                                                     

În intervalul 22 octombrie – 10 noiembrie 2019, candidații la alegerile prezidențiale sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări care să ajute electoratul să înțeleagă mai bine care este viziunea lor și ce soluții propun pentru rezolvarea problemelor de mediu stringente cu care se confruntă România. Greenpeace România a transmis invitații la dialog către Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna și Mircea Diaconu.

Dialogul va fi moderat de către Magor Csibi, activist de mediu și fost om politic. Interviurile vor fi în format video și vor putea fi urmărite pe canalul de youtube al Greenpeace România și pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/greenpeace.ro/.

Viitorul președinte al României poartă pe umeri responsabilitatea unor măsuri urgente, atât pentru protejarea pădurilor și biodiversității, cât și de adaptare și combatere a schimbărilor climatice, susuține Greenpeace România.

“Inacțiunea României de până acum, în contradicție cu tratatele internaționale semnate, ne îngrijorează. Tăierile ilegale și exacerbarea violenței împotriva celor care păzesc pădurea sunt fapte la ordinea zilei, iar de 30 de ani statul se dovedește incapabil să administreze eficient acest domeniu cu rol strategic, atât în economia României, cât și în prevenirea și adaptarea la schimbările climatice.

Inițiem acest dialog tocmai pentru că schimbările profunde pe care le dorim în societatea românească trebuie să fie și rodul implicării clasei politice, prin planuri curajoase și măsuri decisive care să protejeze mediul și bunăstarea noastră și a generațiilor viitoare”, a declarat, Valentin Sălăgeanu, directorul executiv al Greenpeace România.

Schimbările climatice sunt o realitate, lipsa acțiunilor ferme a dus la acutizarea efectelor, iar starea curentă este una de criză. Peste o treime din populația Uniunii Europene trăiește în țări care au declarat deja starea de urgență climatică, iar conform unui sondaj recent, 8 din 10 români consideră că România este afectată de criza climatică, 96% fiind îngrijorați de posibilele sale consecințe. De asemenea, pe plan național, asistăm la perpetuarea fenomenului tăierilor ilegale masive și la o violență fără precedent în pădurile României, iar în același timp riscăm amenzi uriașe din cauza poluării și eșecului autorităților de a implementa măsuri pentru a proteja sănătatea cetățenilor României. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *