Independență energetică în UE: 14 proiecte de infrastructură, prioritare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Independență energetică în UE: 14 proiecte de infrastructură, prioritare

Comisarul european pentru energie va prezenta o listă cu 14 proiecte de infrastructură prioritare care să permită oricărui stat UE să se aprovizioneze cu gaze naturale din mai multe surse, scrie EurActiv.ro

Cu o pondere de 40%,  Rusia rămâne cel mai mare furnizor de gaze naturale al Europei. Intenția CE este de a reduce această dependent, prin aplicarea unor proiecte „de interes comun” pentru diversificarea surselor de aprovizionare.

Printre măsuri se numără: construirea rapidă a unui terminal de gaz lichefiat în Croația, cu conductă către Ungaria; construirea unei rețele de conducte care să lege mai bine Finlanda și statele baltice de rețeaua europeană; dezvoltarea rețelei de conducte din România, Bulgaria și Grecia.

Potrivit EurActiv.ro, strategia Comisiei devine cunoscută într-un moment politic sensibil. În timp de Executivul comunitar vrea independență de Rusia, Germania dorește construirea proiectului Nord Stream 2, care ar asigura acces și mai mare pentru Moscova pe piața gazelor din Europa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *